IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan преминава изцяло на възобновяема енергия до края на годината

Поставената през 2017 г. цел включва всички офиси и центрове за данни на кредитора в глобален мащаб

13:15 | 27.02.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЕРА</em></p>

Снимка: ЕРА

JPMorgan Chase очаква да постигне целта си за използване на 100% възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за енергийните нужди в своите офиси и центрове за данни в глобален план до края на тази година, съобщава Enviromentalleader. 

Компанията, която разполага с активи за 2,6 трлн. долара, първоначално постави целта за 100% възобновяема енергия през 2017 г. като нейната стратегия включва: намаляване на потреблението на енергия чрез прилагане на енергийно ефективно осветление и други технологии; внедряване на възобновяема енергия на място в клонове и търговски сгради в световен мащаб; изпълнение на споразумения за закупуване на електроенергия (PPA) за подпомагане разработването на нови проекти за възобновяема енергия в мрежи, от които компанията закупува енергия; закупуване на сертификати за възобновяема енергия (REC) за покриване на оставащото електроснабдяване.

През юни 2017 г. JPMorgan Chase започна сътрудничество с компанията Current за ново управление на енергията и цифровите технологии за намаляване на потреблението на електричество в 4500 банкови клона. По-късно същата година усилията се разшириха до модернизиране на повече от 70% от клоновете в Детройт с LED светлини и нови системи за управление на сгради.

Относно поръчките за възобновяема енергия до края на 2018 г. банката отбеляза, че 22% от потреблението на енергия в нейните глобални офиси идва именно от зелени източници. Производството на електроенергия от соларни и горивни клетки на място е 5,328 мегаватчаса (MWh) през 2016 г. като количеството се повишава до 13 290 MWh през 2018 г.

Освен че се очаква скоро изцяло да премине на енергия от възобновяеми източници, JPMorgan Chase обеща да ангажира 200 млрд. долара за сделки, които стимулират целите на ООН за устойчиво развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis23
преди 4 години
те тия не произвеждат нищо, само уйови глави, така че Преписвачев пробай с нешо друго да съблазниш раята, че нешо не кълве кат глеам ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
Мдам... В офисите на банките може и на батерии. По-интересното е фабриката на света - Китай, където произвеждат и енергоспестяващите LED крушки, и слънчевите и горивни клетки, и бюрата и компютрите, и телефоните, и облицовките и настилките, и даже пластмасовите носители за кредитните им карти, пликчетата за сандвичите и бутилките и чашите за вода, кога ще премине изцяло на възобновяема енергия... ? Щото май колкото повече позеленяват САЩ и Европа, толкова повече почерняват други региони по земните кълбета... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още