IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street остават сдържани*

Анализаторите смятат, че перспективите за американската икономика остават мрачни

17:40 | 10.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в петък със смесено представяне, докато инвеститорското внимание е насочено към положителните новини за потенциално лечение на коронавируса и поредния рекорден скок при случаите на заразени, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 59,70 пункта, или с 0,21%, до ниво от 25 759,36 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 2,29 пункта, или 0,07%, до 3149,36 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,39%, или 39,46 пункта, до 10 508,29 пункта.

От Gilead Sciences заявиха, че медикаментът Ремдесивир „е свързан с подобрение на клиничното възстановяване и с 62 процента намаление на риска от смъртност в сравнение със стандарта на лечение“ при пациентите с коронавирус. Новината оскъпи акции на Gilead с 1%.

Изпълнителният директор на BioNTech каза пред The ​​Wall Street Journal, че тяхната ваксина срещу коронавируса може да бъде готова за одобрение до декември. Акциите на компанията, листнати в САЩ, поскъпват с 5,8%.

Коментарите на Gilead и BioNTech бяха направени, след като САЩ съобщиха за повече от 63 000 допълнителни случая с коронавирус, което е нов негативен рекорд.

"За САЩ перспективите са мрачни - кризата с COVID-19 продължава да образува метастази, докато хоспитализациите и смъртните случаи се увеличават", казва Адам Крисафули от Vital Knowledge.

Инвеститорите се насочиха към книжата на компаниите от технологичния сектор, като Amazon, Microsoft, Netflix и Apple на фона на опасенията, че последният ръст в броя на заразените с  коронавирус може да доведе до това хората да останат вкъщи за по-дълго време. Акциите на тези четири компании се търгуват на почти рекордни стойности и са поскъпнали с около 3,9% на седмична база до момента. Книжата на Delta Air Lines, United и American се търгуват с 2% по-високо. Акциите на JPMorgan Chase и Citigroup поскъпват съответно с 2,7% и 2,3%.

„Пътят напред за икономиката вероятно зависи от размера на финансовите белези, които ще се появят през следващите месеци и степента на ангажираност на потребителите, докато коронавирусът присъства в ежедневието ни“, коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. „Високите нива на молбите за обезщетение при безработица и доказателствата, че малките предприятия фалират, са само предисловие за предстоящите икономически предизвикателства“, заяви той.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,599% и 1,282%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 96,53 пункта.

Еврото поскъпва с 0,27% спрямо щатската валута до 1,131 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,18 долара до 42,53 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат ръст в стойността от 0,21 долара до 39,83 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,36% до 1810,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още