IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционното банкиране помогна на Morgan Stanley за нов рекорд

Като цяло банката от Wall Street се възползва от глобалните сливания и придобивания, достигнали нови рекорди през третото тримесечие

15:30 | 14.10.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley надмина очакванията на анализаторите за печалбата и приходите за третото тримесечие, след като компанията отчете рекордни резултати в инвестиционното банкиране и управлението на активи.

Банката отчете нетна печалба от 3,58 милиарда долара, или 1,98 долара на акция за тримесечието, докато оценката на анкетираните от Refinitiv анализатори бе за 1,68 долара на акция. Година по-рано печалбата бе 1,66 долара за акция. Печалбата е нараснала с цели 38% на годишна база – най-висок ръст в корпоративната история, предава Ройтерс.

Приходите възлизат на 14,75 млрд. долара за тримесечието спрямо прогнозата от 14 млрд. долара.

Като цяло банката от Wall Street се възползва от глобалните сливания и придобивания, достигнали нови рекорди през третото тримесечие. През трите месеца, приключили на 27 септември, бяха сключени сделки на обща стойност 1,52 трилиона долара.

„Фирмата ни постигна още едно много силно тримесечие, със стабилни приходи и подобрена ефективност“, казва изпълнителният директор Джеймс Горман в прессъобщението. „Имахме отлично представяне на нашата интегрирана инвестиционна банка и записахме нетни нови активи от 135 млрд. долара в подразделението за управлението на богатството“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
viva
преди 2 години
Пълна пародия. Наляха им една камара безплатни долари, помпят цената на активите и правят милиарди от нищо, създавайки инфлация по целия свят, но го отчитат като приходи от инвестиционна дейност. Това е временно финансово перпетомобиле, което обаче ще гръмне като му спреш потока от безплатен кеш. Иначе докато се изливат безплатните пряснонапечатани долари, печалбите им са гарантирани... както и обезценката на спестяванията за простосмъртните. Това е най-бруталното преразпределение на пари в историята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още