IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се повишават след успокояването на напрежението в Сирия

Добрите макроикономически данни излязоха на преден план

17:38 | 16.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street отвориха сесията в понеделник с повишения, подкрепени от намаляване на опасенията за ескалиращ конфликт в Сирия за момента, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones нарасна със 176,87 пункта или 0,73% до 24537,01 пункта. Широкият показател S&P 500 се повиши с 0,59% до 2672,04 пункта. Технологичният Nasdaq се придвижва във възходяща посока с 0,19% до 7119,95 пункта.

Акциите на Bank of America отчитат повишение в цената си с 0,27%, след като банката отчете финансови резултати над очакванията на анализаторите.

Книжата на Merck поскъпват с близо 3%, след като фармацевтичната компания заяви, че медикаментът за лечение на ракови заболявания Keytruda намалява риска от смъртност с 51% , когато се използва заедно с химиотерапия, в сравнение с прилагането само на химиотерапия.

Сезонът на отчетите започна силно, след като миналата седмица BlackRock, J.P. Morgan Chase и Citigroup обявиха по-добри от очакваното печалби. Netflix пък ще публикува финансовите си резултати за тримесечието след приключване на сесията в понеделник.

Очакванията на Wall Street за новия сезон на отчетите са високи, като прогнозите на анализаторите са за ръст от 17,3% на печалбите на компаниите според FactSet.

Като цяло се наблюдава спокойна реакция в понеделник на капиталовите пазари на атаката срещу Сирия. САЩ, Франция и Великобритания изстреляха 105 ракети в събота в отговор на предполагаемо използване на химическо оръжие в близкоизточната страна.

Пентагонът описва атаките като „оправдани, легитимни и адекватен отговор“ на продължаващото използване на химическо оръжие от сирийския режим.

Според Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег на Key Private Bank, инвеститорите  са склонни да не обърнат голямо внимание на геополитическото напрежение отчасти поради добрите макроикономически новини.

По-рано през деня стана ясно, че продажбите на дребно в САЩ са се повишили през март след три поредни месеца на спад, след като домакинствата увеличиха покупките на моторни превозни средства и започнаха да правят и други големи покупки, което предполага, че потребителските разходи ще вървят нагоре през второто тримесечие на годината. 

*Информацията е актуална към 16:51 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още