IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric ще забави обявяването на финансовите си резултати

Компанията твърди, че зад решението ѝ не стои голям проблем

09:57 | 13.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският индустриален конгломерат General Electric отложи обявяването на своите финансови резултати с близо седмица, посочвайки, че наскоро назначеният ѝ главен изпълнителен директор се нуждае от повече време, за да завърши прегледа на бизнеса ѝ, пише Wall Street Journal.

GE заяви, че ще обяви резултатите си за третото тримесечие на 30 октомври, а не на 25 октомври.

Промяната дава възможност на председателя и главен изпълнителен директор Лари Кълп “да завърши първоначалния си анализ на бизнеса и посещения по места”, посочва компанията в документ до инвеститорите.

Това е втората седмица на този пост за Кълп, след като индустриалният конгломерат уволни Джон Фланъри. При обявяването на назначението на новия главен изпълнителен директор на 1 октомври GE разкри, че има повече проблеми в своя енергиен бизнес и сви прогнозите за средствата си.

Книжата на фирмата повишиха стойността си с около 13 на сто откакто Кълп пое поста, но цената им все пак се е свила с 45% през последните 12 месеца.

По време на събитието на 30 октомври Кълп ще сподели “първоначалните си впечатления, а повече подробности се очакват в началото на 2019 г.”, посочи компанията.

В миналото GE представяше прогнозата си за годишните си финансови резултати пред анализатори и инвеститори през декември, макар че миналата година Фланъри представи стратегията през ноември.

Някои анализатори очакват да чуят финансови прогнози още с данните за третото тримесечие, както и някои стратегически промени, вероятно и допълнително намаляване на дивидента. GE сви своя дивидент наполовина миналата година, след като разкри сериозността на своите финансови проблеми.

Сега анализаторите са изненадани от отлагането на отчета, посочвайки, че вероятно има някакъв неизвестен проблем или очаквана продажба на активи. Компанията все пак твърди, че забавянето е свързано с графика за пътувания на Кълп и с анализа, който той извършва в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още