IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric преизчислява печалбата си за последните две години

Очакванията са тя да намалее с 13 цента за акция през 2016 г. и с 16 цента за 2017 г.

12:49 | 26.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият индустриален конгломерат в САЩ General Electric (GE) ще преизчисли печалбата си за последните две години – 2016 и 2017 г., след като прие нови счетоводни стандарти, съобщава Ройтерс.

Промените, които ще вземат предвид приходи от дългосрочни договори, ще доведат до намаление на отчетената печалба с 13 цента на акция за 2016 г. и 16 цента за акция за 2017 г., става ясно от годишен доклад на компанията.

Новите стандарти се въвеждат, след като американската Комисия за ценните книжа и борсите започна разследване на компанията за дългосрочните ѝ договори по обслужваща дейност. 

От доклада става ясно, че новите изчисления ще бъдат обявени при представянето на резултатите за 2018 г. Данните за първото тримесечие на годината трябва да станат известни на 20 април.

В същото време GE продължава борбата с драстичния спад в някои от своите бизнеси, обмисляйки продажба на активи на стойност 20 млрд. долара.

На този фон GE е заплашена и от възможни правни действия от страна на американското министерство на правосъдието във връзка с обвинения, че компаниите GE Capital и вече нефункциониращата WMC Mortgage Corp под шапката на конгломерата са нарушили американското законодателство по високорискови ипотеки.

През януари компанията обяви загуби в размер на 10 млрд. долара за четвъртото тримесечие заради разходи, свързани със застраховки, както и заради драстично намаление на печалбата от отделите ѝ за електренергия и транспортна дейност.

През последната година цената на акциите на GE се срина с над 51% и в момента се търгува за около 14,19 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още