IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric отново изпадна в червената зона на загубите

Повишена прогноза за годишните резултати обаче доведе до поскъпване на акциите в предборсовата сесия

16:13 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпадналата в криза американска индустриална група General Electric (GE) отново попадна в червената зона на загубите. През второто тримесечие компанията отчита загуба от 291 милиона долара (261 милиона евро), както съобщи конкурентът на Siemens в сряда. През същия период на миналата година бе реализирана печалба от 679 млн. долара.

GE трябваше да се справи с високите еднократни разходи заради отписване при самолетите на Boeing серия 737 Max, които бяха приземени, след две катастрофи в рамките на няколко месеца, със забрана за полети. GE произвежда двигателите за машините заедно със свой партньор. Boeing намали значително производството.

И по отношение на приходите GE трябваше да преглътне спад през последното тримесечие. На годишна база има понижение от един процент до 28,8 млрд. долара. Въпреки това, с оглед на постигнатия напредък в подразделението за електроцентралите и при преструктурирането на концерна, GE повиши перспективата си за годината като цяло.

Промишленият бизнес ще генерира около 1 млрд. долара в брой през тази година, в сравнение с предишната прогноза за нула долара, посочи GE в сряда. Компанията също така повиши прогнозата си за коригираната печалба за годината с 5 цента на акция. И като нов знак за скъсване с миналото GE заяви, че главният финансов директор Джейми Милър ще се оттегли скоро.

По-положителните очаквания „са знак за прогрес, знак за стабилност, но няма да ни чуете да се опитваме да екстраполираме твърде много", каза главният изпълнителен директор Лари Кълп в интервю за Bloomberg. „При условие че имаше много негативни изненади във втората половина на миналата година и по-малко през тази година, при все, че е все още рано, а ние сме далеч от перфектни, мисля, че това е знак“.

Новата перспектива доведе до рязко поскъпване на акциите в предборсовата сесия с над 3,5 на сто до 10,87 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още