IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Forbes: Състоянието на 400-те най-богати хора в САЩ доближава 3 трилиона долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е паднал от 248-о място на 259-о с 3,1 милиарда долара

22:39 | 03.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Състоянието на 400-те най-богати хора в Съединените щати, включени в списъка на сп. Forbes, през 2018 година е достигнало рекордните 2,9 трилиона долара, което е със 7 на сто повече в сравнение с миналата година, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е паднал от 248-о място на 259-о с 3,1 милиарда долара - колкото и през 2017 година.

На първо място в класацията на най-богатите хора в САЩ е основателят и собственик на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос със състояние от 160 млрд. долара. Така той измества на второ място един от основателите на технологичния гигант Microsoft, Бил Гейтс, който оглавяваше списъка 24 поредни години. Forbes оценява богатството му на 97 милиарда долара.

На трето място е инвеститорът Уорън Бъфет с 88,3 милиарда долара.

Четвърти е основателят на Facebook Марк Зукърбърг с 61 милиарда долара. Пети е основателят на Oracle, произвеждащ компютърни програми, Лари Елисън, с 58,4 милиарда долара. На шесто място е генералният директор на Alphabet Лари Пейдж с 53,8 милиарда долара.

На седма и осма позиция са братята Чарлз и Дейвид Коук - генерален директор и изпълнителен вицепрезидент на фамилната компания Koch Industries. Състоянието на всеки от тях се оценява на 53,5 милиарда долара. Деветото място държи президентът на Alphabet Сергей Брин с 52,4 милиарда долара, а десети е Майкъл Блумбърг, основател на едноименната агенция за бизнес информация с богатство от 51,8 милиарда долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още