IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: Бизнесът е търсил по-малко заеми от банките през третото тримесечие

Понижението е слабо, но е донякъде изненадващо предвид облекчаването на част от стандартите за отпускане на кредити

22:19 | 31.10.12 г.
Фед: Бизнесът е търсил по-малко заеми от банките през третото тримесечие

Търсенето на заеми от страна на бизнеса е отслабнало леко през третото тримесечие, въпреки че банките в САЩ облекчиха стандартите си за кредитиране, съобщиха от американския Федерален резерв, цитирани от MarketWatch.

Проучването на Фед сред високопоставени служители, отговарящи за кредитирането в американските банки и филиалите на чуждестранни институции, показва, че е нараснало търсенето на заеми за недвижими имоти с търговско предназначение, за жилищни ипотеки и за покупка на автомобили.

Резултатите сочат, че е по-лесно да бъде получен заем по проект за използването на недвижим имот с търговска цел, отколкото за жилище.

Банките облекчиха стандартите за отпускане на заеми за покупка на автомобили, както и условията при ползване на кредитни карти, но не и за останалите видове кредити.

От Фед са установили, че американските банки продължават да затягат кредитите за европейските си партньори и за бизнеса в региона като цяло.

Проучването е извършено през периода 25 септември – 9 октомври сред служители в 68 американски банки и 23 клона на чуждестранни кредитни институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още