IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook повлече надолу Nasdaq след слабите резултати за тримесечието*

По-ниско се търгуват и акциите на технологичните гиганти Amazon, Netflix и Alphabet

18:36 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Facebook отчитат спад от почти 20 на сто в началото на сесията на Wall Street, след като обявените резултати от тримесечието не можаха да покрият очакванията на анализаторите. Броят на дневно активни потребители на глобално ниво, които са ключов показател за представянето на социалния медиен гигант, също разочароваха инвеститорите. Освен това Facebook обяви, че очаква показателите за ръста на приходите да се забавят спрямо миналата година, информира CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq Composite и широкият бенчмарк S&P 500 започват по-слабо в четвъртък след резкия спад в стойността на акциите на Facebook.

Nasdaq отчита понижаване с 0,72% до 7874,74 пункта, насочвайки се към най-лошия си ден от 27 юни насам, когато спадна с 1,5 на сто. Индексът S&P 500 също се понижава с 0,11% до 2842,96 базисни пункта.

Спадът в цената на акциите на Facebook повлече надолу целия технологичен сектор, като по-ниско се търгуват и акциите на Amazon, Netflix и Alphabet.

Негативните резултати на Facebook компенсират силните печалби на Comcast, Qualcomm и Advanced Micro Devices. Цената на акциите на Comcast се повишава с 1,5 на сто, докато тези на другите две компании нарастват съответно с 5,6 на сто и 8,8%, надхвърляйки очакванията на пазарите. 

Заради спада при Facebook срещата между американския президент Доналд Тръмп и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не успя да повлияе достатъчно положително върху борсите.

След срещата Тръмп приветства началото на нов етап в отношенията с Европа, който ще доведе до преразглеждане на политиката за налагане на мита, като по този начин помогна за покачването в цената на акциите на Caterpillar с 0,5 на сто, което доведе и до повишаване на индустриалния индекс на сините чипове Dow Jones Industrial Average със 152 пункта до 25566,68 базисни пункта.

3M, друга компания с големи експозиции в чужбина, отчете ръст в стойността на акциите си с 1%.

При облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски ценни книжа записват покачване съответно с до 2,96 на сто и 3,082 на сто.

Цената на златото се понижава в четвъртък в отговор на облекчаването на търговското напрежение след срещата между лидерите на САЩ и ЕК. Стойността на спот цената на златото спада с 0,25 на сто до 1228,07 долара за тройунция. По време на предишната сесия ценният метал достигна цена от 1235,16 долара за тройунция. Американските фючърси върху златото за доставка през август се понижават с 0,36% до 1227,40 долара.

Цените на петрола се стабилизират след отчетения ръст през последните два дни в резултат на решението на Саудитска Арабия да спре доставките на петрол през Баб ел-Мандеб.

Фючърсите на суровия петрол Брент отчитат ръст от 24 цента до 74,17 долара за барел. Фючърсите на американския West Texas Intermediate се понижават с 24 цента до 69,54 долара за барел.

При валутните пазари еврото остава под тридневния връх, достигнат по-рано в четвъртък, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) запази нивото на лихвените проценти непроменено. Еврото се разменя за 1,168 долара, като преди решението на ЕЦБ курсът беше евро за 1,1719 долара.

Японската валута се движи около 111,04 йени спрямо долара. При китайската валута офшорният юан се разменя за 6,7825 юана спрямо долара, което е спад с 0,25 на сто.

В същото време индексът на долара леко се повишава спрямо кошницата от шест основни валути до ниво от 94,53 пункта. Британската валута също отчита понижаване, като се разменя за 1,3178 долара.

*Информацията е актуална към 18:20 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още