IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се понижи с над 300 пункта и сложи край на успешната си серия

Анализаторите следиха изслушването на Пауъл и Манучин пред Банковата комисия на Сената

23:18 | 19.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа спад, след като вечера пазарът отбеляза най-добрата си сесия от шест седмици благодарение на нарастващия оптимизъм за разработването на ваксина срещу коронавируса, предава CNBC.

Dow се търгува с 311 пункта надолу, или с 1,3% понижение. S&P500 записа 0,7% спад, а технологичният Nasdaq Composite се потопи с 0,2 на сто.

Dow и S&P 500 удариха дъното си за сесията, след като статия в STAT News постави под въпрос резултатите от тестовете на потенциална ваксина срещу Covid-19, разработвана от Moderna.

Книжата на Home Depot понижиха стойността си с 1,6% и се оказаха най-зле представилите се в Dow. Това се случи, след като компанията заяви, че нетната ѝ печалба за тримесечието се е свила с 10,7% заради допълнителните разходи, свързани с коронавируса. Въпреки това компанията посочи, че приходите ѝ от продажби са се увеличили със 7% през периода.

Цената на акциите на Walmart се понижи с 1,7%, изтривайки по-ранните ръстове, въпреки ръста на приходите от онлайн продажби през първото тримесечие.

Други търговци на дребно, включително Kohl’s, Macy’s и Nordstrom също се оказаха под натиск.

Книжата на банките също записаха спад на стойността, заличавайки големите си ръстове от понеделник. Акциите на Wells Fargo поевтиняха с 5,2%, а тези на Bank of America и Citigroup – с по над 2% всяка. JPMorgan записа 1,5% понижение.

Технологичните гиганти успяха да заличат част от спада на Nasdaq. Amazon завърши деня с 1,5% повишение до рекорден връх, а Facebook – с 2,3 на сто.

Инвеститорите насочиха вниманието си към изслушването на финансовия министър Стивън Манучин и председателя на Федералния резерв Джером Пауъл пред Банковата комисия на Сената. Това беше част от исканите от Конгреса новини за икономическия отговор на коронавирусната пандемия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още