IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибави над 500 пункта, подкрепен от силното представяне на Caterpillar

В днешната сесия инвеститорите загърбиха технологичните компании, като повечето от големите имена в сектора отчетоха понижения в стойността на акциите си

23:02 | 14.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на зелена територия, подкрепени от оптимизма на инвеститорите покрай редица корпоративни финансови отчети от днес, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете ръст от 586,25 пункта, или 2,25%, до 26 672,05 пункта.

Широкият измерител S&P 500 напредна с 1,34 на сто до 3197,56 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа ръст от 87 пункта, или 0,84%, до равнище от 10 477,84 пункта.

Книжата на Caterpillar изстреляха компанията на върха в Dow, след като поскъпнаха с 3,2%. Тези на ExxonMobil и Chevron прибавиха по над 2% към стойността си. Цената на акциите на Boeing се повиши с 1,8 на сто.

Акциите на енергийните компании в S&P 500 поскъпнаха средно с 2,5 на сто.

щатски щатски

Акциите на JPMorgan Chase поскъпнаха с 0,72%, след като банковият гигант отчете приходи и печалба, които надвиха очакванията на анализаторите. Банката обяви 79-процентов ръст на приходите от търговия на фона на колебанията на пазара през второто тримесечие.

Силните приходи от търговия също не успяха да помогнат на Citigroup да завърши сесията на зелена територия. Акциите и поевтиняха с 3,98%, след като кредиторът отчете резултати от второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите. 

От своя страна обаче книжата на Wells Fargo поевтиняха с 4,47%, след като банката записа загуба от 2,4 милиарда долара през второто тримесечие. Това е първата тримесечна загуба за Wells Fargo след финансовата криза. Банката също така намали дивидента си от 51 на 10 цента на акция.

Друга основна тема във фокуса на инвеститорите през днешния ден беше новината за инфлацията в САЩ, която се ускорява през юни след три поредни месечни спада, тъй като бизнесът отново отваря врати. Индексът на потребителските цени се увеличава с 0,6% през миналия месец, след като през май спадна с 0,1%. На годишна база измененията остават същите. Стойността от 0,1% през май беше и най-малкото увеличение на показателя от септември 2015 г., показват данните на Министерството по труда в САЩ.

Настроенията на инвеститорите остават помрачени на фона на коронавируса, след като Флорида отчете най-големия дневен ръст на новозаразени, откакто пандемията нахлу в САЩ.

Изглежда, че в днешната сесия трейдърите се пренасочиха от технологичните компании, които до голяма степен успяха да се предпазят от щетите, предизвикани от пандемията, към някои по-циклични компании на борсата. Книжата на Alphabet, Facebook и Amazon поевтиняха съответно с 0,12 на сто, 0,15% и 1,58 на сто. Тези на Microsoft и Apple поскъпнаха съответно с 0,08% и 1,38 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 0,623% и 1,31 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс записа спад от 0,2% в стойността до 96,27 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачи с 12 цента, или с 0,42%, до 42,90 долара за барел. Фючърсите по американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 19 цента до 40,29 долара за барел.

При търговията с благородни метали цената на златото остана на ниво от 1813,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още