IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow не можа да задържи рекордния си ръст

Индексът изтри 102 пункта във вторник, спадайки отново под прага на 28-те хиляди пункта

23:36 | 19.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average завърши борсовата сесия във вторник на отрицателна територия, след като ден по-рано отбеляза нов рекорден връх. Въпреки това останалата част от пазара остана без значителна промяна, съобщава CNBC.

Бенчмаркът отбеляза спад от 102 пункта (0,4%), падайки отново под прага на 28-те хиляди до ниво от 27 934,02 пункта. На свой ред широкият измерител S&P 500 се раздели с минималните 0,06% до 3120,18 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite обаче отчете ръст от 0,24% до 8570,66 пункта.

Една от основните причини за по-лошото представяне на Dow бяха книжата на търговеца на дребно Home Depot, които се разделиха с 5,4%, след като бяха публикувани разочароващи данни за продажбите на веригата, компенсирайки по-добрата от очакваното печалба. Понижението на акциите изтри 88 пункта от представянето на Dow.

Книжата на друг търговец на дребно - Kohl’s, потънаха с 19% отново заради по-слаби от очакваното продажби.

Акциите на самолетопроизводителя Boeing поевтиняха с 1,5%, след като от американския Съвет по национална транспортна сигурност препоръчаха компанията да направи промени в двигателите на хиляди от своите самолети модел 737.

Представянето на американските пазари стана факт на фона на подновена несигурност на търговския фронт. По-рано днес американският президент Доналд Тръмп заплаши с увеличаване на митата върху китайски вносни стоки, ако Пекин не склони за постигане на търговско споразумение. Преди това източник от китайското правителство заяви, че властите в страната са песимистично настроени за търговската сделка с Вашингтон. Това се дължи основно на разминаване във възгледите по отношение на митата.

„Смятам, че Китай, повече от САЩ, има нужда от тази сделка“, заяви Ким Форест, основателка на Bokeh Capital. Според нея до края на годината ще има постигнато споразумение под някаква форма.

На стоковите пазари цената на петрола намалява. Международният бенчмарк Брент се търгува със спад в стойността си от 2,53% до 60,86 долара за барел. Фючърсите върху американския сорт WTI се разменят по-евтино с 3,15% до 55,34 долара за барел.

Златото на свой ред поскъпва леко с 0,07% до 1472,90 долара за тройунция.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 1,786% и 2,253%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се увеличава до 97,84 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още