IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow изтрива 1000 пункта под сянката на коронавируса*

В същото време S&P 500 отбелязва своята най-слаба сесия от две години насам

21:30 | 24.02.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексът на сините чипове на Wall Street Dow Jones Industrial Average се раздели с 1000 пункта само два часа преди края на търговията, съобщава Ройтерс.

В същото време широкият измерител S&P 500 се понижи с 3,33%, отчитайки най-слабия си ден от две години. 

Основната причина за негативните резултати на Нюйоркската фондова борса е разпространението на коронавируса, като заразата замрази глобалните перспективи за икономически растеж.

Няколко държави, включително Иран, Италия и Южна Корея, съобщиха за нарастване на случаите на заразени с вируса през уикенда, изразявайки своите опасения от пандемия, която предизвика пренасочване на инвеститорите към активите-убежища, като златото и американските държавни ценни книжа.

Инверсията на кривата на доходността между 3-месечните и 10-годишните американски облигации се задълбочи, което накара пазарните анализатори да очакват предстояща рецесия.

Днес Dow изтри целия си ръст за годината.

Всеки един от 11-те основни сектора на S&P 500 се намира на червена територия, водени от 4,1            -процентния спад на технологичните компании.

Цената на акциите на Apple Inc се понижи с 4.4%, след като стана ясно, че продажбите на смартфони на компанията в Китай са се свили с повече от една трета през януари.

*Информацията е актуална към 20:35 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
Bobi84
преди 4 години
Аз само се чудя, защо в дните с нарастващ брой на заразените акциите дори растяха, а сега като овладяват заразата акциите падат. Да не би да свършват парите на банките за да овладяват разпродажбите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още