IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow изтри над 120 пункта въпреки опитите на Wall Street да се съвземе

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна абсолютното си дъно от 1,3%

23:48 | 26.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските пазари завършиха борсовата сесия в сряда преобладаващо на отрицателна територия, продължавайки серията си на спадове от тази седмица, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се раздели с над 120 пункта (0,46%), достигайки до ниво от 26 957,59 пункта. По-рано в рамките на сесията измерителят отчете ръст от 1,7%.

От своя страна широкият измерител S&P 500 отписа 0,38% до 3116,39 пункта, след като в началото на сесията се повиши с над 1%.  На положителна територия приключи технологичният бенчмарк Nasdaq Composite, който прибави 0,17% до 8980,77 пункта, но по време на сесията достигна ръст от 2%.

Най-лошото представяне в рамките на Dow бе за акциите на Disney, които поевтиняха с 3,7%. Причина стана решението на Боб Айгър да напусне поста на главен изпълнителен директор. Акциите на Exxon Mobil и Chevron отписаха по над 2,2%. Секторът на енергията натежаха най-много на S&P 500 със спад от 3%.

Трейдърите купуват и продават акции, създавайки волатилност на пазара, заради неяснотата около епидемията от коронавирус и последиците за глобалния растеж от нея.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна абсолютното си дъно от 1,3% , след като в рамките на деня се движеше около 1,36%. Доходността по облигациите се понижи след съобщение в медиите, че според представител на американската Служба по храните и лекарствата епидемията е на ръба да се превърне в пандемия.

Очаква се в 6 ч. местно време (01 ч. българско време) американският президент Доналд Тръмп да проведе пресконференция във връзка с разпространението на болестта.

Разпродажбите на американските пазари в понеделник и вторник са стрували на S&P 500 1,7 трлн. долара. Само за два дни спадът е от 6,3%, най-голямото двудневно понижение от август 2015 г. насам.

Cboe Volatility Index, известен като „индексът на страха“, достигна 28,4 пункта в сряда, заставайки близо до най-високото си ниво.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да се движи в посока надолу. Международният бенчмарк Брент завърши сесията със спад в стойността от 2,9% до 53,35 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиня с 2,46% до 48,67 долара за барел.

Златото също понижи цената си с близо половин процент до 1642,90 долара за тройунция.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, нарастна до 99,15 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още