IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на Мълър понижи рейтинга на Тръмп до най-ниското му ниво за 2019 г.

50% от анкетираните смятат, че Тръмп или някой от щаба му е работил с Русия

09:30 | 20.04.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се понижи до най-ниското си равнище тази година след публикуването в четвъртък на редактирана версия на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, разследвал руската намеса в американските избори през 2016 г. Това показва проучване на общественото мнение, проведено от института Ipsos съвместно с агенция Ройтерс.

Според анкетата, проведена непосредствено след публикуването на доклада - от четвъртък следобед до петък сутринта - подкрепата за Тръмп е намаляла с 3 процентни пункта до 37 на сто. Рейтингът на президента на САЩ бе 43 процента, след като главният прокурор Уилям Бар публикува миналия месец резюме на доклада на Мълър.

50 на сто от участниците в новото допитване са на мнение, че Тръмп или някой от щаба му е работил с Русия, за да повлияе на изхода от президентските избори в Съединените щати през 2016 г. 58% са съгласни, че той се е опитал да спре разследванията за руско влияние върху неговата администрация, пише БТА. 

40 на сто от анкетираните смятат, че американският президент трябва да бъде отстранен от поста, а малко повече - 42% - са против.

Мненията на участниците в анкетата са рязко поляризирани по партийни линии.

Тръмп междувременно игра голф в свой клуб във Флорида заедно с консервативния коментатор Ръш Лимбо и още двама неназовани приятели, съобщи Белият дом, цитиран от  AP. 

Президентът на САЩ прекарва великденските празници заедно с първата дама Мелания Тръмп в имението си Мар-а-Лаго в югоизточния щат.

Преди да поиграе голф, Тръмп нападна в Twitter хората, които са сътрудничили на разследването на Мълър. Някои изявления, цитирани в доклада, са "изфабрикувани и напълно неверни", написа той.

Вчера Тръмп възприе много по-остър тон в сравнение с четвъртък, когато просто отбеляза публикуването на доклада, като туитна: "Играта свърши", отбелязва AP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 6
Sakamano
преди 4 години
Досега не съм ти давал минус, дори когато съм бил погнусен от постовете ти. Впрочем, на плюсове също не разчитай. Когато имам да ти казвам нещо, предпочитам да го кажа с думи. А за ровенето в дейността на опонентите му - нека да рови! Не искам от него да не го прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Мисля, че достатъчно ровиха - само дето и канибал не го изкараха и се върнаха назад в разследването почти до вътреутробният му жизнен период. Защо мислиш, че ако ТОЙ не инициира ровене в дейността на опонентите му, няма нищо да изскочи? По-долу написах реалните престъпления на Полуживата.Тия дето ми цъкате минуси - не смятате ли за нужно някак да обосновете позицията си? Впрочем поведението ви е типично за обонговисти - вие просто нямате мозък да се обосновете, можете само да викате: ДОЛУ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 7
Sakamano
преди 4 години
Ако тръгне да отмъщава на "клеветниците", разследващите ще продължат да ровят, което явно не желае. При хора като Тръмп винаги има нещо мръсно, въпросът е колко дълбоко е заровено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 15
Императорът
преди 4 години
Това ме подсеща за един епизод от "Швейк", в който се обясняваше, че - като си обвинен в някаква противодържавна дейност от тайната полиция - ако намерят някакви, каквито и да е "доказателства" - лошо. Ако не намерят абсолютно нищо - още по-лошо, защото си "РАФИНИРАН НЕГОДНИК" !!! Така и тук - дори специалният прокурор Мълър, който е всичко друго, само не безпристрастен, след продължително и скъпо разследване, не намери НИКАКВО доказателство за "сговор" с Русия, но враговете на президента продължават да лаят и то още по-злобно. Доналд излезе много по-мек отколкото се надявах, какво още чака, че не смачква тая ***? Защо не инициира разследване срещу обонго и полуживата - съответно за военни престъпления и за противодържавна дейност и издаване на държавни тайни? Да напомням ли, че полуживата алцхаймерка клинтън държеше на телефона си супер поверителна информация и издаде ядрения протокол на САЩ пред целия свят по ТЕЛЕВИЗИЯТА? Ако господин Вова е искал да научи най-важната американска държавна тайна, просто е трябвало да си пусне телевизорът !!! Дори - мисля - цялата руска стратегия за евентуална ядрена война, е съобразена с това, което Полуживата изтърси !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още