IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите данни от сезона на отчетите не успяха да оживят американските борси

Основните индекси завършиха червено заради притесненията от Covid-19

23:31 | 20.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американските борси записаха понижение за втори пореден ден, след като силните финансови отчети не успяха да насърчат пазара, който вече е близо до рекордни върхове, докато нарастващият брой случаи на Covid-19 засилва опасенията за възстановяването, пише CNBC.   

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се сви с 256,33 пункта, или 0,8%, до 33821,30 пункта, след като книжата на Boeing и Nike се раделиха с по над 4% от стойността си.

Широкият измерител S&P 500 загуби 0,7% до 4134,94 пункта в рамките на втория си ден на понижения.

Технологичният Nasdaq Composite отписа 0,9% до 13786,27 пункта.

Авиокомпаниите и круизните оператори поведоха пониженията във вторник. Цената на акциите на United Airlines се сви с 8,5%, след като компанията отчете пето поредно тримесечие на загуба и обяви, че възстановяването на бизнеса и на международните пътувания все още е далеч. Книжата на American Airlines понижиха стойността си с 5,5%, а тези на Carnival и Norwegian Cruise Line – с по над 4 на сто.

Разпродажбите на акциите, които са свързани с успешното отваряне на икономиката, се случиха, след като Световната здравна организация обяви, че броят на новозаразените се насочва към най-високото си ниво по време на пандемията. В Съединените щати, където се поддържа ниво от 3 млн. ваксинации дневно, все пак се регистрират по над 67 хил. нови случаи на Covid-19 на ден.

Междувременно добрите данни от сезона на отчетите не успяха да повлияят особено на пазара. Мнозина на Wall Street вярват, че хубавите новини вече са взети предвид от пазара, който расте постепенно, достигайки рекорд след рекорд. Dow и S&P 500 достигнаха рекордни върхове в петък, а Dow премина границата от 34 хил. пункта за първи път в историята си миналата седмица.

Цената на акциите на Procter & Gamble се повиши с 0,8%, след като гигантът отчете тримесечни финансови резултати, които надминаха очакванията.

Сезонът на отчетите, включващ данните за първото тримесечие, има силен старт. 90% от компаниите в S&P 500, които са представили своите резултати , са надминали прогнозите.

Книжата на Johnson & Johnson повишиха стойността си с 2,3%, също след силни финансови показатели за отчетния период. Освен това компанията обяви приходи от над 100 млн. долара от своята ваксина срещу Covid-19, която е в процес на изчакване в Съединените щати, защото здравните регулатори я разследват заради проблеми със съсирването на кръвта.

Акциите на Tesla се възстановиха бързо, след като при предишната сесия записаха 3% спад, тъй като стойността на биткойн потъна през уикенда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още