IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Börse купува американския финтех Quantitative Brokers

Нюйоркската компания е независим доставчик на алгоритми за търговия и анализ, базиран на данни за глобални фючърси, опции и лихвени пазари

16:18 | 17.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Седалището на Deutsche B&ouml;rse. Снимка: Компанията</p>

Седалището на Deutsche Börse. Снимка: Компанията

Операторът на германската фондова борса Deutsche Börse подсилва бизнеса си с една малка придобивка.

Групата си е осигурила мажоритарен дял в Quantitative Brokers (QB). Нюйоркската компания е независим доставчик на алгоритми за търговия и анализ, базиран на данни за глобални фючърси, опции и лихвени пазари, обяви листната на Dax Deutsche Börse в четвъртък във Франкфурт.

Компанията не посочи покупна цена за мажоритарния дял в нюйоркския финтех. Очаква се Quantitative Brokers да генерира приходи от 25 милиона долара през тази година. „В допълнение към по-нататъшния двуцифрен ръст на приходите се очаква поглъщането да доведе до значителни полезни синергии“, се казва в съобщението. Очаква се сделката да бъде завършена до края на 2020 г.

Deutsche Börse има около 6000 служители, седалището на групата е във финансовия център на Франкфурт / Рейн-Майн, но има и силно глобално присъствие с 41 локации като Люксембург, Прага, Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Хонконг, Сингапур, Пекин, Токио и Сидни.
 
Quantitative Brokers (QB) е независима, глобална компания за финансови технологии и предоставя усъвършенствани алгоритми и управляван от данни анализ преди и след сключването на сделки за клиенти на пазарите на фючърси, опции и лихвени проценти. Със седалище в центъра на Манхатън, QB има клонове в Лондон, Сидни и Ченай.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още