IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup временно закрива до 15% от своите клонове в САЩ заради COVID-19

Ден по-рано кредиторът обяви, че ще осигури специален бонус за 75 хил. от своите служители по света

19:33 | 24.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският кредитор Citigroup Inc временно ще затвори до 15% от своите клонове в САЩ заради пандемията от коронавирус и ограниченото търсене на кредити и финансови услуги, съобщава Ройтерс. 

Третият по големина американски кредитор заяви, че също така временно ще намали работните часове на активните си офиси и ще пренасочи персонала, за да осигури достъп до основни услуги. Citigroup има приблизително 700 клона в САЩ.

В понеделник стана ясно, че Citigroup Inc възнамерява да осигури на над 75 000 свои служители в световен мащаб специален бонус като компенсация, с което банката иска да помогне за облекчаване на финансовата тежест от коронавируса, каза главният изпълнителен директор Майкъл Корбат.

По 1000 долара ще бъдат предоставени на служителите на територията на САЩ, които отговарят на условията – основната им заплата да не надхвърля 60 000 долара или по-малко за година, докато на други места бонусът ще се основава на нивата на компенсациите на местния пазар, заяви Корбат.

Служителите, които са болни, изложени на висок риск или не могат да работят в резултат на заразата, имат право да си почиват, без да използват платени отпуски, допълват от банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още