IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Caterpillar придобива Capital Safety от KKR за 2,5 млрд. долара

Сделката за производителя на екипировка за защита от наранявания включва поемането на дългове за 700 млн. долара

16:37 | 23.06.15 г.
Caterpillar придобива Capital Safety от KKR за 2,5 млрд. долара

Caterpillar Inc съобщи във вторник, че придобива производителя на екипировка за защита от наранявания Capital Safety от инвестиционната компания KKR за 2,5 млрд. долара, което включва поемането на дългове за 700 млн. долара.

Caterpillar очаква сделката, която по план трябва да приключи през третото тримесечие, да намали приходите с 4 цента на акция през първите 12 месеца след завършването ѝ, но да добави 12 цента на акция в едногодишния период след това, предава MarketWatch.

Capital Safety постигна приходи в размер на 430 млн. долара през фискалната година, приключила на 31 март 2015 г. Компанията има около 1 500 служители по целия свят.

"Придобиването на Capital Safety укрепва нашата лична платформа за безопасност и ще се основава на основните ни предимства в областта на технологиите и производството", заяви главният изпълнителен директор на Caterpillar Инге Тулин.

Акциите на Caterpillar, които в предпазарната търговия поскъпнаха минимално с 0,1%, спадат с 3,6% от началото на годината досега. За сравнение индексът, от който е част компанията – Dow Jones Industrial Average, записва повишение от 1,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още