IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в САЩ стартират с понижения заради застоя в търговските преговори*

На фронта на корпоративни новини източник съобщи, че Charles Schwab води преговори за закупуване на TD Ameritrade

17:34 | 21.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Акциите на Wall street стартират борсовата сесия в четвъртък на червена територия, тъй като инвеститорския оптимизъм продължава да бъде занижен поради забавянето в търговските преговори между САЩ и Китай, предава СNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 73 пункта или 0,26%, до ниво от 27 747,85 пункта. Широкият измерител S&P 500  отбелязва спад от 10 пункта или 0,32%, до ниво от 3098,40 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира понижение от 0,30%, или 25 пункта, до ниво от 8502,59 пункта.

В Wall Street Journal предава, че по време на телефонно обаждане, за което се смята, че е било направено в края на миналата седмица, вицепремиерът на Китай Лу Хъ е поканил американския търговски представител Робърт Лайтайзър и министъра на финансите Стивън Манучин в Пекин за продължаване на преговорите.

Все още няма официална информация дали преговарящите от САЩ са приели поканата. В друго съобщение на медията обаче се казва, че американските служители са готови да се срещнат със своите китайски колеги. Междувременно South China Morning Post съобщи, че двете страни са на прага на постигане на споразумение, позовавайки се на източник, близък до администрацията на Тръмп.

В сряда камарата на представителите на САЩ прие два законопроекта, предназначени да подкрепят протестиращите в Хонконг. Това накара Пекин да обвини САЩ в намеса във вътрешните работи на Китай. Сенатор Марко Рубио, заяви увереността си, че въпреки недоволството на Поднебесната империя президентът Доналд Тръмп ще подпише законопроекта.

При корпоративните новини източник съобщи, че Charles Schwab води преговори за закупуване на TD Ameritrade. Тези новините предизвикаха увеличение в стойностите на ценните книжа на TD Ameritrade с повече от 20%, докато акциите на Schwab поскъпнаха с над 10%. 

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчитат спад до съответно 1,774% и 2,234%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,86 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,03 на сто при 1,1077 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се повишава със 78 цента до 63,18 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отбелязват ръст от 85 цента до ниво от 57,85 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,48% до ниво от 1467,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:18 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още