IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 50 млрд. долара са напуснали Pimco през октомври

От десетте фонда с най-голям отлив на капитал за годината към днешна дата пет принадлежат на Pimcо

15:26 | 01.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Близо 50 млрд. долара са напуснали Pimco през октомври

Pacific Investment Management Co. е една от компаниите за управление на активи, които отчитат най-сериозен отлив на капитали през година, като отливът ще достигне 100 млрд. долара от началото на годината, увеличавайки обема на изтеглените средства от фонда след напускането на Бил Грос, пише Financial Times.

Инвеститорите са оттеглили през октомври нетно 48 милиарда долара от взаимни фондове на Pimco след напускането на Грос.

От всички 10 фонда с най-големи отливи на капитал за годината към днешна дата пет принадлежат на Pimco, пише FT, цитирайки данни на Morningstar.

Pimco изпитва затруднения с ограничаването на отливите на капитали от нея след неочакваното напускане на съоснователя ѝ Бил Грос в края на септември. Ходът на Грос поднови спекулациите на облигационните пазари около стабилността на управлението на Pimco и възможността компанията да бъде отделена от своето дружество-майка Allianz. По данни на FT от началото на годината досега фондовете на Pimco са се разделили с над 75 млрд. долара. 

Според Morningstar Pimco може да се раздели с още 300-350 млрд. долара през следващите 2 години заради отслабеното управление на портфейла ѝ. 

Прогнозата на Morningstar залага на допусканията, че отливите ще бъдат системни, Allianz няма да оттегли подкрепата си, а фондовете на Pimco ще се представят добре, посочи анализаторът в Morningstar Сумит Десай. 

Бил Грос, който съоснова компанята преди 40 години и управляваше Total Return Fund, се оттегли от нея на 26 септември и се присъедини към конкурента Janus Capital Group.

След напускането на Грос Pimco енергично се опитва да увери клиентите си чрез срещи, конферентни разговори и реклами, че компанията ще продължи да действа съгласно същите инвестиционни стратегии. Компанията отчете спад от 5% на размера на управляваните от нея активи през третото тримесечие до 1,876 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още