IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом забрани използването на лични телефони по време на работа

Мярката е въведена от съображения за сигурност и влиза в сила още от утре

12:53 | 04.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Белият дом забранява на своите служители да използват личните си мобилни телефони по време на работа въпреки притесненията на някои, че така те ще бъдат откъснати от близките си, съобщава източник от американската администрация пред Bloomberg.

Считано от този петък персоналът няма да има право да използва своите устройства на цялата територия на президентската резиденция във Вашингтон.

Забраната е въведена от началника на кабинета Джон Кели заради съображения за сигурност. Американският държавен глава Доналд Тръмп неведнъж се е оплаквал от изтичане на информация в пресата, но според представители на администрацията промяната не е свързана с притеснения за разкриване на подробности от "кухнята" в медиите. 

Според един от източниците на Bloomberg в момента има прекалено много устройства, свързани с безжичната интернет мрежа на Белия дом, а личните телефони не са така добре защитени като тези, предоставени от федералните власти.

Служители, които са против забраната, посочват, че служебните устройства не могат да бъдат използвани за лични нужди и през тях не могат да бъдат писани съобщения. Според тях новата мярка ще създаде затруднения, тъй като ще пречи на по-лесната и бърза връзка с близки и роднини през работния ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още