IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом отново смекчи тона за по-голям пакет икономически стимули

Финансовият министър Стивън Манучин е заявил, че Доналд Тръмп иска да бъде постигнато споразумение за общ, цялостен пакет

16:15 | 09.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Нанси Пелоси. Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Нанси Пелоси. Снимка: Bloomberg L.P.

Белият дом отново промени позицията си за договарянето на нов пакет икономически стимули. Администрацията сигнализира, че е готова да подкрепи още по-мащабни помощи, след като председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отхвърли идеята за индивидуални секторни мерки.

Финансовият министър Стивън Манучин е заявил на Пелоси в 40-минутен разговор, че президентът Доналд Тръмп иска да бъде постигнато споразумение за общ, цялостен пакет, заяви говорителят на председателя Дрю Хамил, цитиран от Bloomberg.

Междувременно говорителката на Белия дом Алиса Фара заяви, че администрацията ясно е заявила, че иска по-малък пакет. По-късно обаче тя изясни позицията си, като допълни, че въпреки това Белият дом е готов и на „нещо по-голямо“. Въпреки това тя повтори несъгласието на властите с предложените от Демократическата партия 2,2 трлн. долара.

Възможността за постигане на споразумение засега остава слаба, след като Тръмп прекрати преговорите и обяви, че ще изчака да минат изборите на 3 ноември.

В петък Пелоси изпрати писмо до демократите в Камарата, в което също изразява съмнение за преговорите.

В четвъртък Пелоси и Манучин проведоха допълнителен разговор с председателя на Комисията за малкия бизнес в Камарата Нидя Валескес, както и с председателката на Комисията за финансови услуги Максин Уотърс за достъп на малкия бизнес до допълнителен капитал.

В четвъртък Пелоси заяви, че не би могло да има самостоятелен проектозакон за финансова помощ за самолетните превозвачи или друг отделен бизнес, освен ако не бъде сключена сделка за общ пакет от икономически стимули.

Пелоси посочи, че въпросът за самолетните компании може да е част само от дебат за по-широка програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още