IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкирането на дребно подкрепи печалбата на Citigroup

Подразделението е било стимулирано от увеличаването на американските притежатели на кредитни карти

18:15 | 15.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Citigroup надмина очакванията на анализаторите за приходите и печалбата си за тримесечието, след като ръстът на подразделението ѝ за банкиране на дребно компенсира слабостта при търговията на пазарите, съобщава Ройтерс.

Citi, която е най-глобалната американска банка, съобщи, че приходите от подразделението ѝ за банкиране на дребно са нараснали с 4% при изключване на въздействието на валутните колебания, изпреварвайки бизнеса на институционалните й клиенти, където приходите са се увеличили с 3%.

Подразделението за банкиране на дребно е било стимулирано от нарастването на броя на американските притежатели на кредитни карти, които са започнали да плащат лихви след края на промоциите. Приходите от кредитни карти за Северна Америка са скочили с 11% през третото тримесечие. Разходите в подразделението за банкиране на дребно са намалели с 2%.

Приходите от търговията на пазарите са намалели с 1%, тъй като спадът на фондовите пазари неутрализира стабилните приходи от търговията с фиксирани приходи. JPMorgan Chase и Goldman Sachs също обявиха повишаване на приходите от търговия с облигации.

Citi е постигнала и ключова цел за ефективност. Третата по големина американска банка от гледна точка на активите е отбелязала възвръщаемост от материални активи от 12,2%, което е над целта от 12%, обещана на инвеститорите за годината.

Компанията съсредоточи усилията си върху изграждането на доверие сред инвеститорите, след като не успя да постигне целите си през последните години. Данните често бяха под обявените цели на банката, което показваше, че анализаторите от Wall Street са скептични, че ръководството може да ги постигне.

Нетната печалба е нараснала с 6% до 4,9 млрд. долара, или 2,07 долара на акция, през третото тримесечие спрямо 4,6 млрд. долара, или 1,73 долара за акция година по-рано.

След изключване на данъчните облекчения банката е спечелила 1,97 долара на акция. Приходите са се увеличили с около 1% до 18,57 млрд. долара.

Анализаторите очакваха печалба от 1,95 долара на акция и приходи от 18,5 млрд. долара, сочат данни на IBES от Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още