IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските служители са все по-мотивирани да сменят работата си

Безработицата в САЩ е на най-ниското си ниво от 2000 г. насам

14:51 | 13.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Един от всеки трима (35%) от хората, вземащи решения за наемане на кадри в американска компания, очаква повече служители да напуснат през следващите 12 месеца, сочи доклад от сайта за търсене на работа Glassdoor, цитиран от MarketWatch.

И най-голямата причина? Повишени заплати от конкурентни фирми. Почти половината (45%) казват, че заплатата е най-важната причина служителите да променят работните си места, следвани от възможностите за кариера, други ползи и местоположението.

Докато повечето от служителите (64%) смятат, че тяхната организация е задоволителна или много задоволителна при ясното определени очаквания за заплащане в рамките на трудовите ангажименти, 37% от анкетираните мениджъри посочват, че процентите на останали служители ще се увеличат значително, ако новите служители бъдат по-добре информирани по време на интервюто си.

Служителите, които напускат работни места за повече пари, са все по-често срещани, защото безработицата в момента е най-ниското ниво от 2000 г. коментират от сайта за лични финанси Nerdwallet.

Независимо от силния пазар на труда, растежът на заплатите е малък, което разочарова някои професионалисти. В първата година на управлението на президента Доналд Тръмп, например, бонусите на Wall Street са скочили с 10%, докато заплатите на служителите са останали непостоянни.

Администрацията на Тръмп каза, че данъчната реформа ще облекчи тежестта върху компаниите и това ще стигне до работниците под формата на по-високи заплати.

За служителите, които искат повече от стандартното 3% годишно увеличение на заплатата, може да е по-добре да се преместят на нова работа в нова компания, отколкото да се опитват да се изкачат по стълбата в текущата си работа, смятат анализатори.

Увеличението на заплатите за служителите в САЩ не се очаква да се подобри през следващата година, според проучване от 2017 г. на глобалната компания за професионални услуги Aon, основано на проучване на над 1000 компании. Основното заплащане се очаква да нарасне с 3% през 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още