IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започнаха сесията на зелена територия*

Dow успя да възстанови 164 пункта, подкрепен от технологичния сектор

18:07 | 28.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските борси започнаха с повишения сесията в сряда, като основните индекси се приближиха към нивата си отпреди 10-процентния им спад, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average успя да възстанови 164,07 пункта (0,65%). С най-добро представяне борсовата сесия започна United Technologies, която отбеляза ръст в цената на акциите си от 2,38%.

Широкият индекс S&P 500 се покачи с 0,58%, като и тук с добро представяне е технологичният сектор.

Технологичният Nasdaq composite започна деня с покачване от 0,61%, като акциите на компании като Amazon, Google и Apple също са на зелена територия.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа е 2,89%. Това е минимално понижение, след като във вторник се изкачи до 2,9% заради изказването на гуверньора на Фед Джером Пауъл, от което стана ясно, че са възможни повече от три увеличения на лихвените проценти през 2018 г. 

Първото му изявление като председател на Фед обаче внесе смут в търговията. По време на вчерашната борсова сесия Dow загуби почти 300 пункта, а S&P 500 и Nasdaq се понижиха съответно с 1,3% и 1,2%.

По програма Пауъл трябва да направи изказване пред американския Конгрес отново в сряда.

Днешната борсова сесия слага край и на търговията за месеца. Февруари беше белязан от силна волатилност за пазарите. По-рано този месец основните индекси потънаха с 10% в сравнение с рекордно високите си позиции от 26 януари. Но Dow, S&P 500 and Nasdaq успяха да възстановят голяма част от загубите си.

Dow и S&P 500 се намират с 4,5% под най-доброто си представяне, а Nasdaq – с 2,3%.

За разлика от основните индекси, златото и петролът започнаха деня на червена територия. Ценният метал отбеляза спад с 0,02% и в момента се търгува за 1318,40 долара за тройунция. Фючърсите върху сорта Брент се понижиха с 0,27%, достигайки цена от 66,45 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още