IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси не намериха единна посока

Технологичните гиганти повлякоха Nasdaq надолу

23:30 | 21.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските борси не успяха да намерят единна посока във вторник, след като Dow Jones Industrial Average и S&P завършиха деня с ръстове, но Nasdaq потъна, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow нарасна със 159 пункта, или 0,6%. S&P 500 се изкачи с повече от 0,2 на сто. И двата индекса свиха ръстовете си в последните 30 минути от борсовата сесия.

Междувременно технологичният Nasdaq се раздели с 0,8%, след като по-рано през деня достигна рекордна дневна стойност.

Книжата на Facebook, Amazon, Netflix, Microsoft и Apple понижиха цените си с повече от 1%. При Alphabet спадът е с 0,5 на сто. Това представяне е на фона на големите ръстове през юли.

Книжата на банките, които понесоха тежък удар тази година, повишиха стойността си. Тези на JPMorgan Chase напреднаха с 2,2%, а на Bank of America – с 3,6 на сто.

Пазарните настроения днес бяха приятно повлияни от факта, че Европейската комисия обяви пакета от стимули за 750 млрд. евро. Този пакет има за цел да помогне на държавите и секторите в региона, които са най-тежко засегнати от коронавирусната пандемия.

Инвеститорите във Вашингтон следят и преговорите във Вашингтон за следващия законопроект за фискални стимули.

По-рано IBM отчете по-високи от очакваното резултати за второто тримесечие. Компанията значително е подобрила брутните си маржове през отчетния период. Цената на акциите на IBM първоначално скочи с 4,6%, но приключи търговията с 0,3% понижение.

От своя страна, Coca-Cola разкри, че печалбата ѝ се е сринала с 33% през второто тримесечие, но компанията изрази оптимизъм за търсенето, след като мерките, наложени заради коронавируса, бъдат вдигнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още