IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски работници във Volkswagen отказаха на UAW

Развитието на нещата поставя под въпрос развитието на синдикалната организация

15:33 | 15.02.14 г.
Американски работници във Volkswagen отказаха на UAW

Американските служители на Volkswagen гласуваха против представителство на най-големия синдикален съюз  на работещите в автомобилната индустрия в САЩ – UAW. Със своето гласуване работниците провалиха опитите на съюза да има представители в чуждестранен завод в южните щати на САЩ, пише ВВС.

Всъщност това е първият опит на UAW от 13 години насам да представлява работниците в завод, който не е притежание на един от трите най-големи автомобило производители в САЩ – Ford, General Motors и Chrysler. 

В изборите в завода участваха 1 550 служители на Volkswagen в Чатануга  в Тенеси. Решението да не бъде подкрепен синдикалният съюз е взето от 712 души спрямо 626 души „за”.

От ВВС посочват още, че провала в завода на Volkswagen може да постави под заплаха представителството на UAW и в други компании в южните щати. „Ако те не могат да спечелят тази, коя друга може да спечелят”, коментира Арт Шварц, бивш синдикален представител в General Motors. 

Провалът обаче може да се окаже съдбоносен за синдикалната организация. От 70-те години на 20 век членовете на съюза намаляват със 75% и в момента са под 400 хил. души.

Много от работниците смятат, че синдикатът е спрял много действия в заводите на Ford, General Motors и Chrysler. В момента Chrysler е част от италианската Fiat, отбелязва от своя страна Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още