IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

40% от американците не мислят, че могат да си позволят да се пенсионират

Статистиката показва, че САЩ е на ръба на пенсионна криза, коментират анализатори

21:58 | 13.04.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
40% от американците не мислят, че могат да си позволят да се пенсионират

Забравете за плановете за голф, разходки в парка и люлеещ се стол в градината. Почти 40% от работещите американци заявяват, че никога няма да могат да си позволят да се пенсионират, разкрива доклад на American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), цитиран от CNNMoney.

Пенсионирането е класирано като най-неотложната финансова грижа на американците, изпреварвайки здравното осигуряване и повишаващите се цени на образованието, за втора поредна година.

Болшинството, или 56% от анкетираните признават, че не пестят пари за пенсионирането си, главно защото нарастващите разходи за енергия и храна стопяват бюджетите им.

55% посочват, че дори нямат представа, колко точно трябва да спестят за пенсионирането си, докато останалите, често подценяват необходимата сума, се казва в проучването на AICPA.

Повечето американци са спестили за пенсионирането си едва 25 хил. долара.

На въпроса, колко пари ще са им необходими, за да се пенсионират на 65 години и да живеят още 20 години, повечето от анкетираните с доходи от между 50 хил. долара и 75 хил. долара на година посочва, че ще са им необходими 250 хил. долара. Като се отчете инфлацията и разходи от средно 50 хил. долара на година, тази сума би стигнала за по-малко от 10 години, заключава AICPA.

„Тази статистика показва, че САЩ е на ръба на пенсионна криза“, казва Джордан Амин, председател на National CPA Financial Literacy Commission. „Американците не знаят как да се подготвят за „златните си години“ и много от тях изобщо не се замислят за това, защото просто се опитват да свържат двата края за момента“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 13 години
Може да ги е предвиждал, но никой не му е вярвал, сега вече доста хора го виждат като реална възможност за себе си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Императорът
преди 13 години
Ах, пенсионна криза виждат анализаторите... чак сега. Някакъв си Робърт Кийосаки не ги ли предвиждаши тия неща още преди 15-20 години?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Commentator
преди 13 години
А някога САЩ бяха за пример за просперитет и благоденствие!Колко бързо се обърнаха нещата! Сега се "опитват да свържат двата края". И това е само началото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още