IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Suzuki показа своя нов Swift

Суперминито e по-дълго, но е средно с 200 кг по-леко от конкурентите

20:44 | 27.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Suzuki</em></p>

Снимка: Suzuki

Японската компания Suzuki официално представи новото поколение на компактния си хечбек Swift. Показана бе версията на модела за Япония, а премиерата на глобалния вариант на модела ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през март догодина.

Габаритите на хечбека са дължина 3840 мм, широчина – 1695 мм, височина – 1500 мм и разстояние между двете оси 2460 мм. По този начин Swift е с 10 мм по-дълъг и с точно толкова по-нисък от своя предшественик. Междуосието при новия модел е увеличено с 20 мм. В зависимост от модификация теглото на автомобила варира между 860 и 960 кг.

На японския пазар новият Swift излиза с избор от 3 двигателя. Базовата версия разчита на 1,2-литров бензинов атмоферен мотор с 4 цилиндъра, развиващ 84 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариатор. 

Хечбекът ще бъде достъпен и като „частичен хибрид” (mild hybrid), който включва същия този 1,2-литров двигател, съчетан с електромотор с 31 к.с. (50 Нм). Той се активира при рязко ускорение, като може да събира енергията, отделяна при спиране. За тази модификация е достъпна само вариаторна трансмисия.

Топ-версията е получила 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра от семейството BoosterJet. Той предлага 102 к.с. и 150 Нм въртящ момент, като може да работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Този вариант се предлага само с предно предаване, докато за другите две модификации е достъпна и система за задвижване на четирите колела.

В оборудването на модела влизат светодиодни главни фарове, камера за заден ход, парктроник, система за контрол на лентата на движение, мултимедийна система със сензорен дисплей, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.

В Япония цените на новия Swift стартират от 1,34 млн. йени (около 10 920 евро).

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още