IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda представи „най-добрия“ си модел

Новата генерация на Superb е по-луксозна, по-голяма и по-икономична

22:30 | 05.03.15 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Skoda представи „най-добрия“ си модел

"Най-добрата Skoda досега". С този слоган чешката компания представи на автосалона в Женева новото поколение на своя флагман Superb.

Моделът е пораснал на размери, получил е по-изискан и динамичен дизайн, като в същото време е по-икономичен и разполага с най-новите технологии на Volkswagen Group. 

Новият Superb използва удължената версия на платформата на Volkswagen – MQB, като е пораснал на размери, но е по-лек със 75 кг. от предишното поколение. Междуосието му е увеличено с 80 мм, благодарение на което интериорът е станал значително по-просторен.

Салонът на модела предлага с 39 мм по-голямо пространство в зоната на коленете на водача и на пасажера до него, а возещите се отзад пътници получават допълнителни 69 мм. Височината на салона вече достига 980 мм, а обемът на багажника е увеличен с 30 литра до водещите в класа 625 литра.

Промените в дизайна, изпълнен в стила на концепцията VisionC, придават на Superb по-стилен и по-премиален външен вид. Седанът е получил по-тясна решетка на радиатора и предлагани като опция би-ксенон фарове със светодиодни секции на дневните светлини. А също така и релефен капак и по-къса предница.

Листът с оборудване предлага избор между 4 информационно-развлекателни системи, подргяване на седалките, панорамен стъклен покрив, тризонов климатик, аудиосистема Canton, електрическо отваряне на вратата на багажника, камера за обратно виждане, паркинг асистент и др.

Новият Superb включва и задължителната технология Simply Clever, която в случая предлага цели 29 различни решения в интериора. Сред тях са поставки за два таблета на задните седалки, USB-портове, светодиодно осветление в салона, чадъри в предните врати, допълнителни ниши за съхраняване на предмети и др.

Сред системите за безопасност при модела налице са електронен асистент за контрол на устойчивостта, адаптивен круз-контрол с автоматично спиране, асистент за движение в задръстване, система за поддържане на посоката на движение, система за контрол на налягането в гумите, система за следене на „мъртвите“ зони, система Crew Protect Assist, която минимализира щетите при евентуален сблъсък, както и система Emergency Assist, позволяваща на автомобила да спре, ако усети, че шофьорът е уморен и губи контрол върху управлението.

Под капака на новия Superb могат да поставени цели 8 нови турбо-двигателя - 5 бензинови и 3 дизелови, които са оборудвани със система Start-stop и със система за рекуперация на кинетичната енергия. Всички мотори отговарят на стандарта Euro-6.

Бензиновите агрегати развиват между 125 и 280 к.с., а дизеловите между 120 и 190 к.с. Всички двигатели без базовия бензинов могат да работят в комбинация с новата автоматична трансмисия с два съединителя, а четирите най-мощни мотора се комбинират със система за задвижване на четирите колела. Системата за блокировка на диференциала XDS+ е стандарт за всички модификации.

Най-икономичната версия на новата Skoda Superb е получила добавка GreenLine към името си, като е оборудвана с 1.6-литров дизел със 120 к.с. Тя харчи едва 3.7 л/100 км, като нивото на вредни емисии при нея е 95 гр/км СО2.

Новото поколение на флагмана на Skoda ще излезе на пазара през юни тази година. Цените трябва да бъдат съобщени малко преди това.

Още подобни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още