Новата спортна Acura NSX - оценена на 465 000 евро

Снимка: Honda

Новата спортна Acura NSX - оценена на 465 000 евро

28.07.2017 16:54

Ако имате желание да участвате в състезания от категория GT3 и сте фен на японската автомобилна промишленост, то можете да стане собственик на новата пистова Acura NSX GT3. За целта е нужно само да намерите 465 00 евро, съобщи подразделението Honda Performance Development, което вече приема поръчка за машината.

Автомобилът е разработен за участие в най-различни състезания по цял свят, в това число шампионатите Pirelli World Challenge, Blancpain GT Series Europe & Asia, както и Australian GT Championship. За разлика от гражданския вариант, състезателният не е оборудван с хибриден силов агрегат и разчита изцяло на 3,5-литров V6 битурбо бензинов мотор, чиято мощност, поне по неофициани данни, е 600 к.с. 

От японския автомобилен гигант допълват, че ще произведат 12 такива машини. Всички клиенти ще получат техническо обслужване, обучение на пилотите, както и доставка на резервни части и на други компоненти. Трябва да се отбележи още, че болидът се отличава от стандартната ASX и заради отсъствието на система за задвижване на четирите колела. Състезателното купе е изцяло със задно предаване.

Машината е получи оптимизирана аеродинамика, изцяло карбонов каросерия и всички необходими системи за безопасност. Трансмисията е секвенциална с 9 предавки.

Още подобни новини четете в Automedia.bg 

Рубрики
Kъм пълната версия