IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е бъдещето на финансовите услуги и дигиталното банкиране – отговор от новото издание на Клуб Investor „Банки и финанси“

Дискусията ще се проведе на 11 юни, от 10 часа, в София

11:26 | 06.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Investor Media Group</p>

Снимка: Investor Media Group

Какво е бъдещето на финансовите услуги и дигиталното банкиране? Това е една от темите на новото издание на Клуб Investor „Банки и финанси“, което ще се проведе на 11 юни, от 10 часа, в Best Western Plus Hotel Expo Sofia.

Събитието ще открие подуправителят на БНБ Калин Христов, който ще коментира  последствията от икономиките на ЕС за паричната политика и банките. Първият панел, който ще бъде модериран от водещия на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria - Делян Петришки, ще се фокусира върху състоянието на финансовия сектор в България. Участие е него ще вземат главният изпълнителен директор на ОББ и председател на Управителния съвет на Асоциация на банките в България Петър Андронов, главният финансист на Българската банка за развитие Илия Лингорски, и Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал и бивш министър на икономиката.

Филип Генов, създател и управляващ директор на Sophia Lab, ще очертае тенденциите, които ще повлияят върху развитието на финансовия сектор и ще анализира ролята на технологичните компании в този процес. В дискусията за еволюцията на финансовата индустрия ще се включат още Сергей Пантелеев, управител на българския клон на Варенголд Банк, Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк, Едуард Цветанов, мениджър за България на Revolut и Васил Димитров, ръководител проект за дигитална трансформация на Банка ДСК. Модератор на панела ще бъде изпълнителният директор на Software Group Калин Радев, който ще насочи вниманието към ползите и предизвикателствата пред отвореното банкиране, дигиталните портфейли и осигуряването на възвръщаемост на инвестициите в иновативни услуги. 

По време на дискусията на Клуб Investor „Банки и финанси“експертите ще обсъдят как технологичните компании могат да си партнират с банките. Участие в този панел ще вземат Христо Борисов от Payhawk и Томас Висни, съосновател на Booster Labs, който освен успешни примери за сътрудничество между банките и финтех компании, ще коментира и как финансовите институции биха могли да използват модела на стартиращи компании. Модератор на панела, посветен на най-новите финтех решения за финансовата индустрия, ще бъде Калоян Рачев от Fintech Bulgaria.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да намерите ТУК.

Генерален партньор на Клуб Investor „Банки и финанси“ е Българска банка за развитие. Дискусията се провежда с подкрепата на Софтуер Груп, Банка ДСК, Varengold Bank, Хотел Интернационал.

Медийни партньори са Bloomberg TV BulgariaDnes.bg,Seenews.comMoney.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още