IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork започна да разчиства къщичката си

Новите мениджъри съкращават близките до бившия главен изпълнителен директор и продават частен джет

09:57 | 27.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Пост-Нойман ерата в WeWork вече започна.

В дните, след като Адам Нойман се оттегли като главен изпълнителен директор, новите ръководители на компанията започнаха да съкращават числеността на служителите и активите си, включително напредват в плановете за съкращаване на близо 20 приятели и членове на семейството на Нойман и съпругата му Ребека Нойман, пише The Wall Street Journal, цитирайки запознати с въпроса източници.

Очаква се след мениджърската смяна на върха на We Co. компанията майка на дружеството за споделени офис пространства, да отпаднат хиляди позиции сред персонала от над 12 000 души и да се продават бизнеси извън основите наемни операции, твърдят хора, запознати с въпроса. Целта е да се подготви една по-свита компания за публично предлагане, което би събрало толкова необходимите пари. Вероятно обаче IPO-то ще се случи през следващата година.

Най-високопоставеният мениджър сред тези, за които се очаква да напуснат компанията, е Майкъл Грос, заместник-председател, който е дългогодишен съюзник и приятел на Нойман.

Сред предложените за съкращение е и Крис Хил, главният продуктов директор на компанията, който е и зет на Ребека Нойман. Ребека, съосновател, която също така е главен директор по марките и въздействието, също ще напусне компанията, съобщават хора, запознати с въпроса.

Има и над 10 други служители, които са работили директно с Нойман в група, която е наричана вътрешнофирмено „овален кабинет“ и включва някои приятели, които са работили по лични сделки за него.

Подавайки оставка като изпълнителен директор през тази седмица, Нойман също така отстъпи и мажоритарния контрол върху компанията след няколко бурни седмици, през които We бе принудена да отложи дългоочакваното първично публично предлагане, след като бъдещите инвеститори не припознаха търсената оценка и менидмънт.

Тази съпротива помогна за привличане на подкрепа сред колегите директори на Нойман за промяна в ръководството. Той ще остане неизпълнителен председател на нюйоркската компания.

Новите ръководители на We Co. Арти Минсън и Себастиан Гънингам планират да започнат нов курс за компанията, която бързо се разраства, но също така генерира сериозни загуби. 

Става дума за една широка империя, която Нойман често се стремеше да се разшири в еклектична комбинация от бизнеси. Те включват предучилищно и начално образователно подразделение с името WeGrow, фитнес клуб, наречен Rise by We, и филиал за отдаване под наем за общежития, наречени WeLive. We похарчи над 500 млн. долара за закупуване на бизнес, свързани с технологии, включително уебсайта за планиране на събития Meetup.com и компанията за оптимизация на търсачки Conductor.


Сред активите, предвидени за разпродажба, е и частен самолет на компанията Gulfstream G650ER, първокласен частен джет, който бе придобит през миналата година за повече от 60 милиона долара. Самолетът беше любим на Нойман, който често го е използвал, за да пътува между домовете си в района на Залива и Ню Йорк.

Бившият главен изпълнителен директор е известен с луксозния си начин на живот. Персоналът му включва поне един шофьор за луксозния автомобил Maybach за над 100 000 долара, в който често пътуваше.

Към кабинета му имаше и малък спа и ледена баня, твърдят хора, запознати с въпроса. Офисът е в процес на разчистване, а достъпът на Нойман до съоръженията на компанията ще бъде по-ограничен, твърдят още източници на WSJ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още