IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на жилища в Манхатън дават примамливи отстъпки, за да ги запълнят

Наетите имоти през февруари са престояли на пазара само 34 дни

12:18 | 16.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Наемите на апартаменти в Манхатън намаляват заедно с търпението на собствениците.

Жилищните имоти, които намериха наематели през февруари, са престояли на пазара средно само 34 дни, най-краткия период от октомври 2011 г., тъй като собствениците намаляват наемите, предлагат стимули и правят всичко възможно да запълнят празните жилища. Това съобщават имотните компании Miller Samuel и Douglas Elliman Real Estate, цитирани от Bloomberg.

„Собствениците не се шегуват. Те са по-агресивни от гледна точка на времето и просто искат наематели“, казва Джонатан Милър, президент на Miller Samuel.

Наемите намаляват на годишна основа за трети пореден месец през февруари, тъй като собствениците се конкурират за наематели на пазар, който предлага огромен избор. Собствениците са понижили офертните си цени със средно 2,4%, след което са „подсладили“ сделките с допълнителни придобивки като месеци без наем в 48% от новите обяви за наеми. Средният наем след изваждането на отстъпките е намалял с 2,8% на годишна основа до 3 168 долара.

Графика Графика

Собствениците, търсещи съвет от имотната компания Citi Habitats, се обаждали редовно, за да питат какво още могат да направят, казва президентът на компанията Гари Малин. Той им отговарял, че изобретателността помага. Това накарало някои от собствениците да отменят ограниченията за домашни любимци, а други да предложат да платят част от разходите по преместването на новия наемател, допълва Малин.

„Много собственици възприемат изчаквателен подход, но за съжаление, пазарът се променя, а с него и настроенията на наемателите. Собствениците осъзнаха, че поведението им не води до точните резултати“, отбелязва Малин.

Около 5 630 новопостроени апартамента ще бъдат отдадени под наем в Манхатън тази година, сочат данни на Citi Habitats. Те ще се прибавят към 4 270 жилищни единици, които излязоха на пазара през 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още