IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапурска компания за недвижими имоти планира листване чрез SPAC дружество

PropertyGuru се насочва към борсата в САЩ, след като през 2019 г. тя се отказа от плановете си за IPO в Австралия поради опасения около оценката

15:25 | 19.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Базираната в Сингапур компания за недвижими имоти PropertyGuru Pte напредва към осъществяване на своя план за излизане на борсата чрез сливане с дружеството със специално предназначение (SPAC) Bridgetown 2 Holdings Ltd., подкрепено от милиардерите Ричард Ли и Питър Тийл, съобщава Bloomberg. 

Сделката може да оцени обединената компания на около 1,8 млрд. долара, споделят източници, запознати с преговорите. Дискутира се и инвестиция в сделка за публичен капитал, или PIPE, от около 100 до 150 млн. долара, в която ще се включат редица инвеститори, в това число и австралийската REA Group Ltd.

Страните обсъждат финалните подробности около сливането, което се очаква да бъде осъществено още тази седмица.

Bridgetown 2 набра около 300 милиона долара по време на своето първично публично предлагане (IPO) в САЩ през януари, като в момента акциите ѝ се търгуват близо до цената от дебюта им от 10 долара за дял.

Основана от предприемачите Стив Мелхиш и Джани Раутянен през 2007 г., PropertyGuru се превърна в голямо име на имотния пазар в Сингапур. Компанията работи и в страни като Виетнам, Индонезия, Малайзия и Тайланд.

През 2019 г. компанията се отказа от плановете си да се листне на борсата в Австралия поради опасения, свързани с оценката ѝ. През септември 2020 г. тя успя да набере от нов кръг на финансиране 300 млн. долара, в който участие взеха KKR & Co. и TPG Capital.

През май PropertyGuru Pte се съгласи да придобие всички акции в действащите дружества на REA Group в Малайзия и Тайланд, отбелязвайки най-голямото придобиване в 14-годишната си история. Като част от тази сделка, REA Group, която е мажоритарна собственост на империята News Corp. на Рупърт Мърдок, ще получи 18% дялово участие в PropertyGuru и ще назначи директор в борда на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още