IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на имоти в Ню Йорк растат навсякъде през юли с изключение на Манхатън

Потенциалните купувачи искат по-големи отстъпки от цените

10:01 | 07.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Купувачите на жилища от района на Ню Йорк са били в настроение за покупки миналия месец – навсякъде с изключение на Манхатън, съобщава Bloomebrg.

Договорите за продажба на жилища в околностите на Ню Йорк и дори в Бруклин са нараснали през юли, първия цял месец след връщането на огледите на имоти на място, които бяха забранени по време на продължителната блокада.

Но в Манхатън продажбите са намалели, като тези на апартаменти и на мезонети са регистрирали понижение от по близо 60% на годишна основа, сочи доклад на компаниите Miller Samuel и Douglas Elliman Real Estate.

Хиляди жители на Манхатън са напуснали града от март насам, за да избягат от пандемията. Някои все още не са сигурни къде ще се завърнат. Потенциалните оставащи купувачи искат по-големи отстъпки, казва Стивън Джеймс, главен изпълнителен директор на Douglas Elliman в Ню Йорк. Манхатън Манхатън

„Те искат отстъпки от 10% до 20%. Няма да ги получат, но това искат“, допълва той.

По-евтини имоти в Манхатън, които обикновено са привлекателни в квартала, където средната цена е около 1 млн. долара, също привличат вял интерес. Сключените договори за продажба на апартаменти на цена между 500 хил. и 999 хил. долара са намалели с 47% до 137, сочат данните на компаниите. Договорите за мезонети в същия ценови диапазон отбелязват спад от 64%.

Миналия месец не са подписани договори за жилища на цена от 20 млн. долара нагоре, съобщават компаниите.

Същевременно продажбите на апартаменти в предградията нарастват. Договорите за еднофамилни жилища са се увеличили над два пъти в Уестчестър до 987. В Лонг Айлънд без Хемптънс и Норт Фолт броят им е скочил с 41% до 3640. Предградието Гринуич в щата Кънектикът е регистрирало ръст със 72% на продажбите на жилища.

Бруклин също се представя силно, като договорите за апартаменти са скочили с 29 на сто през юли.

Продавачите в Манхатън вероятно изчакват по-добри времена. През юли те са изтеглили 886 обяви за имоти от пазара, сочи отделен доклад на компанията UrbanDigs. Над половината от изтеглянията са станали миналата седмица, допълва компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr.Justice
преди 3 години
това как ще се отрази на цените в София :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още