Пазарът на имоти в централен Лондон продължава да се забавя

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарът на имоти в централен Лондон продължава да се забавя

14.09.2017 09:54

Цените на жилищата в централен Лондон продължават да падат и през август в контраст с устойчивото представяне на пазара на имоти в останалата част на страната, показват данни на Кралския институт на лицензираните оценители (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS), цитирани от Bloomberg.

През август цените за страната като цяло демонстрират опит за възстановяване спрямо отчетеното четиригодишно дъно през юли. Агентите по недвижими имоти в Лондон обаче дават най-песимистичната си оценка от 2008 г. насам, показват данните на RICS.

Перспективите пред пазара в столицата на Великобритания също не са особено обещаващи. Централен Лондон е единственият район, за който очакванията през следващите 12 месеца са негативни.

Основни двигатели на ръста на цените на имотите във Великобритания през август са Северна Ирландия, Шотландия и северозападните райони на страната.

Продажбите не отчитат съществени ръстове от ноември 2016 г., а средните запаси на агентите са все още на рекордно ниско дъно.

„Последните данни предполагат, че пазарът на централен Лондон продължава да усеща най-сериозно натиска върху цените и активността“, коментира главният икономист на RICS Саймън Рубинсон.

Рубрики
Kъм пълната версия