IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОАЕ създава пазар на облигации, обезпечени с активи

Страната ще проучва и чуждите практики по отношение на регулациите при емитирането и търговията с ипотечни деривати

11:59 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
ОАЕ създава пазар на облигации, обезпечени с активи

Обединените арабски емирства (ОАЕ) приеха правила за емитиране и търговия на облигации, обезпечени с активи – още една стъпка за развитието на дълговия пазар, която ще осигури на търговските банки нов източник на финансиране, предава Ройтерс.

Регулаторът на финансовите пазари в страната поставя някои условия пред банките и компаниите, които искат да получат лиценз, който да им позволява да емитират обезпечени с активи ценни книжа, съобщава информационната агенция WAM.

Поставени са и изисквания, свързани с разкриването на информация за цените на активите, които стоят зад облигациите.

След срива през 2009-2011 г. секторът на имотите в ОАЕ и особено в Дубай се възстановява с изключително бързи темпове, отбелязва Ройтерс. Очаква се банките да финансират с десетки милиарди долари проекти в сектора на имотите през следващите години. Емитирането на ценни книжа, обезпечени с активи, например – ипотеки, ще им осигури част от необходимия финансов ресурс.

Новите правила всъщност въвеждат един цял нов финансов инструмент, който ще създаде дълбочина на финансовите пазари в ОАЕ, посочва министърът на икономиката на страната Султан бин Саед ал-Мансури.

Финансовият регулатор е поискал също така да се проучат чуждите практики по отношение на регулациите при емитирането и търговията на ипотечни деривати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още