IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк и Хонконг доминират в класация на най-скъпите улици за покупка на имот

57-а улица в американския град е с най-много сделки с ултра луксозни имоти в света през последните пет години

21:49 | 20.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

57-а улица в Ню Йорк е най-препочитаната локация в света за покупка на имот в най-високия сегмент, показва изследване на консултантската компания Knight Frank. Тя е подредила десетте най-луксозни улици и квартали в света, където са били осъществени най-много трансакции с имоти на стойност над 25 млн. долара през последните пет години, съобщава онлайн изданието World Property Journal.

41 трансакции с луксозни имоти са били регистрирани на централната улица в Ню Йорк от 2015 г. насам, като средната им цена е била 38,5 млн. долара. Mount Nicholson Road в Хонконг е на второ място с 35 трансакции с имоти в най-високия сегмент, въпреки че локацията има най-високата средна цена в света от зашеметяващите 81,8 млн. долара.

Central Park South в Ню Йорк е на трето място с 32 трансакции, а Park Avenue заема четвъртото място с 20. Grosvenor Square допълва топ пет с 13 сделки с ултра луксозни имоти на средна цена от 45,4 млн. долара.

Ню Йорк присъства с четири локации в топ десет, включително Пето авеню, където са били осъществени десет трансакции с имоти в най-високия сегмент, а Хонконг е представен с три локации. Pacific Coast Highway-Malibu в Лос Анджелис и South Ocean Boulevard в Палм Бийч допълват десетката с по 10 трансакции с ултра луксозни имоти през последните пет години.

„Значението на луксозното строителство за оформянето на глобалния пазар на ултра луксозни имоти е ясно показано в уникалния ни преглед на продажбите на най-скъпите имоти в света. Глобалният характер на купувача на ултра луксозно жилище и неговите изисквания от гледна точка на дизайн, функционалности и услуги създават възможности за строителните компании да поставят нова летва в качеството на ключови квартали в Ню Йорк, Лондон и Хонконг“, коментира Лиъм Бейли, глобален ръководител на отдел „Изследвания“ в Knight Frank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още