IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемът с опция за покупка отново става популярен в Дубай

Цените на жилищата в емирството нарастват силно и пазарът е недостъпен за много купувачи

09:10 | 27.08.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Наемът с опция за покупка отново става популярен в Дубай

Строителните компании в Дубай ще отново ще започнат да предоставят проектите си и под наем, за да помогнат на потенциални купувачи, които не могат да си позволят жилище насред бума на жилищния пазар в емирството, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Въпреки че цените в Дубай претърпяха спад от до 60% в някой райони по време на кризата, в момента те нарастват силно. Освен това новите правила за ипотечното кредитиране затрудняват сериозно някои купувачи.

Агенцията за имоти Chesterton припомня, че схемите за покупка на жилище чрез първоначално отдаване под наем бяха популярни в началото на века, когато в Дубай се установяваше пазар на собственост. Според Робин Те, директор по оценките в компанията, подобен ход ще вдъхне доверие на купувачите и ще намали рисковете при покупка на жилище на пазара в Обединените арабски емирства.

Типичният договор за отдаване под наем с опция за закупуване позволява на наемателя да закупи имота на фиксирана цена в рамките на определен период от време. Една част от месечния наем, плащана по време на периода, се счита за отстъпка от цената на имота.

Ако наемателят обаче не може да закупи жилището, собственикът е свободен да го отдаде или продаде на друг, като страните не търпят неустойки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Toranaga
преди 9 години
популарно за популации или популярно, като разпространено??? :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още