IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на най-скъпия офис пазар се очаква да поевтинеят през 2019 г.

Причина са сътресенията на фондовите пазари и продължаващото търговско напрежение между САЩ и Китай

08:32 | 14.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Наемите в най-скъпия офис пазар в света – Хонконг, се очаква да намалеят за първи път от четири години насам, тъй като сътресенията в търговията с ценни книжа се отразяват на настроенията във финансовия център.

Наемите на площи от клас А с най-високо качество в бизнес районите Central и Admiralty се очаква да поевтинеят с около 4% през 2019 г., се посочва в доклад на Colliers International Inc.  За сравнение, през тази година се очаква ръст от 9%.

Пониженията при пазара на ценни книжа тази година по всяка вероятност са подкопали доверието на финансовите фирми, което са наематели на над половината офис площи от клас А в централната бизнес част на Хонконг, посочва още компанията. Според нея очакваните нови увеличения на лихвените проценти, както и продължаващата търговска война между Китай и САЩ също така ще се отрази върху настроенията на наемателите.

Разходите за наем в централния район са в размер на около 3305 долара за квадратен метър, което е повече от лондонския West End и Finance Street в Пекин, по данни на CBRE Group Inc.

„Като цяло доверието сред наемателите от финансовия сектор в Хонконг остава високо“, посочва Андрю Хаскин, ръководител на звеното за проучвания към Colliers. „И докато американо-китайското търговско напрежение продължава да е във водещите новини, то тепърва трябва да окаже осезаемо въздействие върху бизнес средата в Хонконг“, посочва още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още