IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на апартаменти в Манхатън отбелязват най-големия спад от 2011 г.

49% от новоподписаните договори за наем в нюйоркския квартал се предлагат с допълнителна придобивка

17:05 | 08.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За собствениците на апартаменти в Манхатън намирането на наематели става все по-трудно. Повече от година те предлагат месеци без плащане на наем и карти за подарък, а след това допълват тези примамки с отстъпки в цената. Сега наемателите, които имат лукса да избират на пазар, преливащ от ново предлагане, изискват от собствениците да снижат цената още повече, пише Bloomberg.

Отстъпките са се увеличили до нов рекорд през януари, като 49% от новоподписаните договори за наем се предлагат с допълнителна придобивка, сочи доклад на компаниите в областта на недвижимите имоти Miller Samuel и Douglas Elliman Real Estate. Този дял надхвърля предишния пик от 36%, достигнат само месец по-рано.

Собствениците са станали по-гъвкави и в цената. Ако не се вземат предвид отстъпките, средният наем е намалял с 3,6% на годишна основа до 3 141 долара. Това е най-големият спад от октомври 2011 г., съобщават компаниите.

„Собствениците най-сетне осъзнаха, че трябва да коригират цените, защото отстъпките не постигат твърде много“, казва Хал Гавзи, специалист по наемите в Douglas Elliman. „Клиентите не се интересуват от отстъпките, които им се предлагат, и просто търсят най-добрите сделки“, допълва той.

Наемите са намалели миналия месец почти в цял Манхатън, включително в някои от най-скъпите райони, сочи изследване на Citi Habitats. В Upper West Side средният наем е бил 3 450 долара, което е спад с 2,8% спрямо предходната година. Наемите в West Village са намалели с 4,5% до 3 700 долара, докато тези в Upper East Side са се понижили с 5,3% до 3 185 долара, допълва компанията.

„Динамиката се промени. Наемателите търсят стойност и са отворени за предложения“, казва Гари Малин, президент на Citi Habitats. Той допълва, че Бруклин, Куинс и Ню Джърси се превръщат в добри варианти за много наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още