IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics и Amazon ще работят заедно по създаването на "умни домове"

LG обяви, че работи с различни партньори в сферата на "интернет на нещата"

11:17 | 02.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската компания LG Electronics обяви в петък, че си партнира с Amazon.com по създаването на услуги за "умни домове". Това се случва чрез включването на част от услугите на американската компания като виртуалния асистент Alexa на част от устройствата на производителя на електроника, предава Ройтерс.

LG обяви в изявление, че Alexa ще работи с нейния SmartThinQ Hub, устройство на LG, използвано за свързване на уредите в дома с интернет. По този начин потребителите ще получат възможност да контролират устройствата на южнокорейската фирма посредством технология за гласово разпознаване.

Тя ще добави умните бутони за поръчки на Amazon.com – Dash, в своите SmartThinQ Sensors.Така потребителите ще могат бързо да поръчват продукти за дома, като перилни препарати или напитки.

„Ние ще работим с голямо разнообразие от партньори, за да получим различни решения за умни домове, които да се ползват от потребителите“, твърди Джо Сеун-джин, ръководител на бизнеса на LG с уреди.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още