IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Уорън Бъфет помага на наематели в Юта да намалят сметките си за ток?

Жилищният комплекс Soleil Lofts ще бъде захранван изцяло със слънчева енергия

11:25 | 28.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Наемателите в най-големия напълно електрифициран, без въглеродни емисии и захранван със слънчева енергия жилищен комплекс в САЩ скоро може да плащат най-ниските сметки за ток в щата Юта благодарение на енергийното подразделение на Уорън Бъфет и подразделение на Royal Dutch Shell, което произвежда батерии, съобщава Bloomberg.

Базираната в Юта строителна компания Wasatch Property Management работи с енергийната компания Rocky Mountain Power на Бъфет и производителя на батерии Sonnen по комплекс с 600 жилища, наречен Soleil Lofts. Той трябва да отвори врати през 2020 г. южно от Солт Лейк Сити в подножието на планината Уасач.

Sonnen ще инсталира батерия за съхранение на енергия и контролни системи, които енергийната компания на Бъфет ще използва, за да управлява енергията, произвеждана от соларни панели в рамките на местната електрическа мрежа. Освен това 100 паркоместа ще имат станции за зареждане на електромобили, които могат да използват съхраняваната слънчева енергия.

„Ще поставим толкова панели на покрива, колкото можем“, казва главният изпълнителен директор на Wasatch Group Дел Лой Хансен. „Въздухът в Солт Лейк Сити е един от най-замърсените в САЩ. Произвеждайки и използвайки собствената си, енергия няма да се налага да управляваме електроцентрали с природен газ в града, за да отговорим на търсенето“, допълва той.

Комплексът ще се появи в момент, когато компании и собственици на жилища в цялата страна все по-често избират да намалят въглеродните си емисии с енергия от възобновяеми източници.

„Това ни позволява да изградим платформа за съхранение на енергия“, казва Уилям Комо, управляващ директор на Rocky Mountain Power. „Тя има потенциал да съхранява стотици мегавати, а това ще помогне на електрическата мрежа“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още