IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландската „лоша банка“ продаде портфейл от кредити на Blackstone

Портфейлът за 1,8 млрд. евро, който се смята, че е продаден с отстъпка от 37%, включва заем за най-високата сграда в Ирландия

10:55 | 13.05.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Ирландската „лоша банка“ продаде портфейл от кредити на Blackstone

Ирландската „лоша банка“ (Национална агенция за управление на активи – NAMA) продаде портфейл от кредити, включително и заем за най-високата сграда в Ирландия, на американската инвестиционна компания Blackstone, съобщава АП.

Портфейлът е с балансова стойност 1,8 млрд. евро. Кредитите са обезпечени с активи, контролирани от базираната в Корк O'Flynn Group. Активите се намират основно в Ирландия, Великобритания и Германия.

O'Flynn Group беше една от най-големите ирландски строителни компании. Най-известната ѝ сграда е Elysian Tower – най-високата сграда в Ирландия засега.

Сделката се очаква да бъде приключена до края на седмицата. NAMA не разкрива повече детайли по нея. Според онлайн изданието CoStar Finance обаче портфейлът е продаден за 1,1 млрд. евро – т. е. с отстъпка около 37 на сто.

Главният изпълнителен директор на ирландската „лоша банка“ Брендан МакДона коментира, че тази сделка – една от най-големите за агенцията досега, е поредното доказателство за засиления инвеститорски апетит към Ирландия.

Повече икономически новини от Острова вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Следете икономическите новини около Blackstone.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Точно така, и не са виновни че всички останали са *** и се хванаха на въдицата за кредитния бум та надуха имотния балон на макс.Ей тези последните дето купуват с отстъпки са част от истинските печеливши от ситуацията. P.S.Генезис: дават кредити на поразия -> някой се хваща на въдицата за лесен просперитет, взема кредит, изтърчава и свършва цялата работа, балона се спуква, фалира -> правоимащия натъпкан с долари идва и купува каквото е направено с двуцифрен % отстъпка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Какво са виновни Blackstone , че ФЕД им напечата мангизи и им даде възможност да купят , каквото си харесат и където си харесат по света, който се гърчи от ликвидна криза?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още