IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите в Ню Йорк са най-скъпи в САЩ

Средната цена на жилищата в Манхатън достига 19 084 долара за кв. м

23:08 | 13.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ню Йорк изпреварва Сан Франциско като най-скъпото място за живот в САЩ, показва доклад на компанията за имоти и анализи NeighborhoodX, цитиран от CNBC.

Имотите в Манхатън са най-скъпи в САЩ от гледна точка на цена на квадратен метър, като средната стойност на жилищата там е над два пъти по-висока, отколкото в останалите градове в страната.

Средната цена на квадратен метър на имотите в Манхатън е 19 084 долара, като така изпреварва Сан Франциско, където средната цена на жилищата достига 9709 долара. Топ пет се допълва от Бостън, Вашингтон и Маями Бийч, където цените на имотите достигат съответно 6307 долара на кв. м, 5543 долара на кв. м и 5425 долара на кв. м.

Най-скъпият имот в Манхатън се предлага на цена от 108 221 долара за кв. м, като само няколко луксозни имота в други градове достигат тази астрономическа сума, се казва в доклада.

Въпреки че Манхатън има най-скъпите имоти от гледна точка на стойността на квадратен метър, ценовият диапазон в района е доста широк. В северните части на Манхатън цените на имотите намаляват значително. В квартал Итууд, например, средната цена е значително по-разумна – 4811 долара за кв. м.

Град като Портланд, щата Орегон, например има значително по-стеснен диапазон на цените. Там те варират от 1054 долара на кв. м в ниския сегмент до 11 334 долара на кв. м в по-луксозния сегмент.

За доклада си NeighborhoodX е използвала данни за офертните цени на имоти, обявени за продажба на пазарни цени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Все за 200 бона ще се намери някоя дървена колиба,някъде :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още