IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск продава и последната си къща

Тя се намира в района на Сан Франциско и до момента е била отдавана под наем за събития

15:22 | 14.06.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск съобщи в Twitter, че е решил да продаде последната си оставаща къща, седмица след като стана ясно, че той и други милиардери са плащали малко или никакви данъци върху доходите си от години, предава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Tesla написа в Twitter по-рано този месец, че има само една къща в района на Сан Франциско, която се отдава под наем за събития, и че ако я продаде, „тя няма да се използва толкова, освен ако не бъде купена от голямо семейство, което може да се случи някой ден“.

49-годишният Мъск обяви за първи път преди повече от години плановете си да продаде къщите си и повечето си притежания като начин да парира критиките за богатството му. За няколко дни той предложи за продажба два от имотите си в Калифорния.

Миналата седмица ProPublica съобщи, че Мъск, главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос и президентът на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет са платили малко данъци спрямо размера на богатството си. Изданието се позова на данни от данъчните декларации на Службата по приходите на федералното правителство на САЩ (IRS) за хиляди богати американци.

Мъск не е плащал федерални данъци върху приходите през 2018 г. и е платил под 70 хил. долара през 2015 и 2017 г., стана ясно от доклада.

Представител на IRS съобщи миналата седмица, че за разкриването на данни на милиардерите е сезирано Федералното бюро за разследване (ФБР).

След доклада на ProPublica Мъск написа в Twitter, че ще продължи да плаща данъци върху доходите в Калифорния в съответствие с прекарваното време в щата, което по думите му ще бъде значително.

Той се установи в Тексас миналата година и заяви, че сега живее в къща под наем за около 50 хил. долара в Бока Чика на Space Exploration Technologies, която има ракетна площадка в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 1
vzhekoff
преди 2 години
Откак почнаха тестовото пълнене на едната тръба на северния поток и стоенчо Пръдлев и той тъй си продава последната къща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
vzhekoff
преди 2 години
Завалията...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 2 години
... за биткоини? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още