IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в Дубай с най-ниска заетост от 18 години през юли

Засилващото се предлагане и свитото търсене спъват индустрията

12:12 | 13.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Хотелите в Дубай с най-ниска заетост от 18 години през юли

Хотелите в Дубай отчитат най-ниската заетост най-малко от 18 години през юли, сочат данни на изследователската компания STR Global, цитирани от Bloomberg.

Заради засилващото се предлагане и свитото търсене повече от половината стаи са били празни през месеца, посочват още от компанията.

Заетостта се е понижила с 11,8 процентни пункта до 45,4% през юли на годишна база. Това е и най-ниската заетост в хотелите в емирството, откакто компанията наблюдава пазара.

Дубай, където се намират някои от най-известните хотели в света, планира почти да удвои броя на хотелските стаи до 2020 г. заради очаквания прилив на посетители в навечерието на Ехро 2020. Повечето от новостроящите се хотелски стаи са в категорията 3 и 4 звезди и са далеч от луксозната категория, с която емирството се слави.

Юли обаче е един от най-горещите месеци, което отблъсква много от туристите, а освен това тази година съвпадна с празника Рамадан. Това допълнително е влошило данните, подчертава се в доклада.

През миналата година Дубай е привлякъл над 11 млн. туристи, което е с 11 на сто повече спрямо 2012 г. Туристическата индустрия се възползва от статута на емирството като безопасна дестинация на фона на вълненията в другите държави от региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още